ARDAHAN – Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım, Ardahan Üniversitesi tarafından düzenlenen törenle "Fahri Doktora" unvanına layık görüldü.
Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; bölge protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Yıldırım’ın Türk dünyasına hizmetleri ve Türkiye’nin ulaşım altyapısına sunduğu katkıların vurgulandığı bir sinevizyon gösterimiyle başladı.
Törende bir konuşma yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü, Binali Yıldırım’ın sadece Türkiye’nin imarında değil, aynı zamanda Türk dünyasının birleşmesi ve güçlenmesi yolunda yürüttüğü vizyoner projelerin önemine dikkat çekti. Rektör, bu payenin üniversite senatosu tarafından oy birliğiyle alındığını belirterek, Yıldırım’ı "Serhat şehri Ardahan’da ağırlamaktan onur duyduklarını" ifade etti.
Cübbe giyme merasimi ve takdimin ardından kürsüye çıkan Binali Yıldırım, fahri doktora unvanı için üniversite yönetimine teşekkür etti. Konuşmasında ağırlıklı olarak Türk Devletleri Teşkilatı’nın jeopolitik önemine değinen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
"Ardahan, Anadolu’nun giriş kapısı, Türk dünyasına açılan penceremizdir. Bugün burada aldığım bu unvan, sadece şahsıma değil, Türk birliği idealine gönül veren herkese verilmiştir. Bizim yolumuz hizmet yolu, hedefimiz ise 'Dilde, fikirde, işte birlik' şiarıyla daha güçlü bir gelecek inşa etmektir."
Tören, toplu fotoğraf çekimi ve Binali Yıldırım’ın üniversite anı defterini imzalamasıyla sona erdi.